به گزارش پیوارنیوز؛ کارشناس ارشد صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: آب به عنوان یک ماده ضروری و حیاتی در زندگی انسان و حیوانات مهم بوده و امروزه یکی از دغدغههای دولتها و سیاستگذاران می باشد. در دسترس بودن آب سالم و قابل شرب و مصرف از نظر فیزیک،شیمیایی و میکروبی، عدم وجود سموم شیمیایی همواره مورد بحث و چالش می باشد. در سالهای اخیر مصرف آبهای بسته بندی شده به شدت افزایش یافته است. از این رو در خصوص مصرف آبهای بسته بندی شده تحت عنوان آب معدنی یا آب آشامیدنی سوالاتی در اذهان عموم مردم مطرح می باشد، که تفاوت آنها در چیست؟
راضیه نجات زاده افزود: بطور کلی آب معدنی به آبی گفته می شود که مستقیما” از منبع آب ( چشمه یا چاه عمیق) بدون هیچگونه تغییر شیمیایی با استاندارد مربوطه مطابقت و بسته بندی می شود. البته آبهای معدنی بدلیل امکان وجود گل و لای پالایش فیزیکی میشوند.
وی ادامه داد: آب آشامیدنی آبی است که پس از استحصال دستخوش تغییرات شیمیایی شده و املاح و مواد موجود در آن کنترل می شود. در صورت وجود سختی بیش از حد، سختی آن کاهش می یابد. پالایش فیزیکی و میکروبی می شود و پس از طی مراحلی از جمله کلر زنی، میکروبها و باکتریهای موجود در آن حذف و سپس بسته بندی می گردد.
نجات زاده تصریح کرد: بنا بر موارد ذکر شده باید موقع خرید، لیبل روی بسته بندی آب به دقت بررسی و مطالعه شود تا اگر دنبال آب معدنی طبیعی هستید، اشتباها آب آشامیدنی خریداری نکنید. هنگام خرید آب بسته بندی شده حتما به شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت که در زیر سیب نشان سازمان غذا و دارو درج شده است دقت کنید. تاریخ تولید و انقضای آن را چک نموده و از اصالت آن مطمئن شوید.
نجات زاده خاطرنشان کرد: از خرید آبهای بسته بندی شده که تابستان در محیط بیرون زیر نور خورشید و گرما قرار دارند خودداری کنید. حتی الامکان از آبهای بسته بندی یخ زده استفاده نشود.
وی ادامه داد: همانطور که می دانید ۶۰% وزن بدن را آب تشکیل می دهد و به لحاظ بهداشتی و سلامتی، نوشیدن مستمر آب به مقدار کافی با توجه به جنس، سن، وزن، میزان فعالیت بدنی توصیه می شود.
انتهای پیام/
ثبت دیدگاه