۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۰
مدرس کارگاه اصول مصاحبه در تاریخ شفاهی: مدرس کارگاه اصول مصاحبه بر این باور است که تاریخ شفاهی بن‌مایه تولیدات فرهنگی است و صدها برابر ارزش افزوده ایجاد می‌کند.
ارسال توسط : منبع : پیوارنیوز
پ
پ

به گزارش پیوارنیوز؛ کارگاه عملی مصاحبه در تاریخ شفاهی با حضور استاد محمدحسین عظیمی عصر روز گذشته سالن کنفرانس بنیاد شهید و امور ایثارگران استان به همت واحد ادبیات پایداری حوزه هنری استان با مشارکت اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران و کنگره سرداران شهید استان کهگیلویه وبویراحمد با حضور ۳۰ نفر از فعالین حوزه ادبیات در شهر یاسوج برگزار شد.

محمد‌حسین عظیمی در حاشیه کارگاه مصاحبه در تاریخ شفاهی افزود: تاریخ شفاهی ابزار حکمرانی است و روایت اول در آن بسیار اهمیت دارد.

وی با بیان اینکه تاریخ شفاهی به جزئیات می‌پردازد، ادامه داد: تاریخ شفاهی باید تمامی عناصر داستانی از جمله قصه، اوج، پایان و شخصیت را داشته باشد و تنها تفاوت آن با داستان همان خالی از تخیل بودن آن است.

وی گفت: برخی از نویسندگان تاریخ شفاهی وقتی با کمبود اطلاعات روبرو می شوند شروع به خیال پردازی می کنند. در حالی که با مصاحبه باید جزئیات بیشتری به روایت اضافه شود.

عظیمی یادآوری کرد: مصاحبه در تاریخ شفاهی بسیار اهمیت دارد زیرا در مصاحبه سوالات منجر به طرح خاطره یا پیدا کردن جزئیات بیشتر می شود که جزئیات و خاطره هر دو روایت را گرم می‌کند.

وی درباره انتخاب سوژه در تاریخ شفاهی نیز گفت: اولویت با افراد نزدیک به موضوع، خاطره‌گو بودن، داشتن درام است.عظیمی یادآوری کرد: فوریت هم باید در نظر گرفته شود؛ مثلا جمع آوری اطلاعات و خاطرات افراد بیمار و یا کهنسال باید در اولویت قرار بگیرند.

کارگاه مصاحبه در تاریخ شفاهی با حمایت حوزه هنری کهگیلویه و بویراحمد، اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، بنیاد شهید و امور ایثارگران و کنگره شهدا استان با حضور علاقه‌مندان به ادبیات پایداری و تاریخ شفاهی برگزار شد.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.