بیشترین پرونده نزاع و فوتی تصادفات در کدام نقاط کهگیلویه و بویراحمد بوده است؟/عمل های زیبایی درصدر شکایت از پزشکان کهگیلویه ویویراحمد
۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۹:۲۵
مدیرکل پزشکی قانونی استان کهگیلویه و بویراحمد جزئیاتی از آمار و پرونده‌های مربوط به این دستگاه در سال 1402 را اعلام کرد.
ارسال توسط : منبع : پیوارنیوز
پ
پ

به گزارش پیوارنیوز؛ مدیرکل پزشکی قانونی استان کهگیلویه و بویراحمد در به جزئیات آمار این دستگاه در شهرستان‌های مختلف استان در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و گفت: در معاینات بالینی و از تعداد کل ۲۶ هزار و ۳۲۰ نفر اعلام شده تعداد ۱۴۶۹۸ مورد مربوط به بویراحمد، ۳۹۴۹ مورد مربوط به گچساران، ۵۴۸۰ مورد مربوط به کهگیلویه، ۲۴ مورد مربوط به بهمئی و ۶۲۲ مورد مربوط به باشت و ۸۴۷ مورد مربوط به شهرستان دنا بوده است.

همچنین در معاینات اجساد از کل ۷۱۲ جسد تعداد ۵۱۸ مورد مربوط به بویراحمد، ۱۳۳ مورد مربوط به گچساران، ۵۲ مورد کهگیلویه، ۴ مورد بهمئی و ۵ مورد باشت بوده است.

آمار مرگ غیرطبیعی در سال ۱۴۰۲ در استان کهگیلویه و بویراحمد به تعداد ۵۲۱ پرونده بوده که ۳۷۵ پرونده مربوط به بویراحمد، ۱۰۵ پرونده مربوط به گچساران، ۳۲ پرونده در کهگیلویه، ۴ پرونده مربوط به بهمئی و ۵ پرونده هم مربوط به شهرستان باشت بوده است.

وی همچنین به آمار تفکیکی پرونده‌های مربوط به نزاع مراجعه کننده به پزشکی قانونی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد که به تعداد ۵۸۱۹ مورد بوده و در ادامه گفت: از تعداد کل پرونده‌ها ۳۲۵۴ مورد مورد مربوط به بویراحمد، ۸۴۱ پرونده مربوط به گچساران، ۱۲۳۷ مورد کهگیلویه، ۲۹ مورد بهمئی و ۱۵۳ مورد باشت و ۲۰۵ مورد دنا بوده است.

امینی در ادامه با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۲ به تعداد ۵۹۱۸ پرونده مصدوم تصادف در استان داشته‌ایم گفت: از این تعداد ۲۶۳۳ مورد مربوط به شهرستان بویراحمد ۸۲۴ مورد گچساران، ۱۰۵۰ مورد کهگیلویه، ۴۲ مورد بهمئی و ۳۲۰ مورد باشت و ۳۰۷ مورد شهرستان دنا بوده است.

وی همچنین با بیان اینکه تعداد ۳۴۷ پرونده حوادث کار در استان داشته‌ایم گفت: از این تعداد ۱۷۷ مورد مربوط به بویراحمد، ۸۰ مورد گچساران، ۶۱ مورد کهگیلویه و ۶ مورد بهمئی و ۸ مورد باشت و ۱۵ مورد دنا بوده است.

امینی به آمار فوتی تصادفی این دستگاه که در سال گذشته ۲۲۱ مورد بوده اشاره کرد و گفت: از این تعداد ۱۵ مورد مربوط به بویراحمد، ۴۱ مورد مربوط به گچساران، ۲۹ مورد مربوط به کهگیلویه، دو مورد مربوط به بهمئی و چهار مورد مربوط به باشت بوده است.

به گزارش پیوارنیوز؛ همچنین آمار غرق شدگی سال ۱۴۰۲ در استان کهگیلویه و بویراحمد ۶ مورد بوده که چهار مورد مربوط به بویراحمد، یک مورد مربوط به گچساران و یک مورد مربوط به کهگیلویه بوده است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که سال گذشته ۱۲ نفر بر اثر گاز گرفتگی در استان کشته شده‌اند که ۱۰ مورد آن در بویراحمد و دو مورد در گچساران بوده است.

اما در فوتی‌های مربوط به حادثه کار در استان کهگیلویه و بویراحمد که آمار آنها سه نفر در استان بوده، دو نفر آنها مربوط به بویراحمد و یک نفر هم مربوط به گچساران بوده است.

 حرفه پزشکی از حرفه‌های مقدس و در عین حال مهم در هر جامعه‌ای به شمار می‌رود.

مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد گفت: ظرف یک سال گذشته تعداد شکایات از پزشکان ومحکومیت‌ها در این استان افزایش معناداری پیدا کرده و با شیب صعودی همراه است و در این بین شکایت از متخصصان گوش، حلق و بینی رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

اما این روزها، مراجعات مردم برای پیگیری‌های مرتبط با عوارض ناشی از امور پزشکی به دادسرای جرایم پزشکی و سازمان پزشکی قانونی زیاد شده است.

اخلاق پزشکی به پزشک حکم می کند که ضمن معاینه و معالجه درست بیمار، این اطمینان قلبی را به او بدهد تا بیمار با خیالی آسوده اقدام به درمان کرده و با تکیه و اطمینان بر دانش پزشک، بیماری خود را پذیرفته و با پزشک همکاری کند.

این در حالی است که در مواردی خطا و قصور پزشکی این اطمینان را از بیمار سلب می کند چرا که پزشک نه تنها به درستی بیماری را تشخیص نداده بلکه در مواردی به جسم و روح بیمار صدمه نیز وارد کرده است.

بخشی از آنها تبرئه می شوند و بخشی هم قصور در آن‌ها محرز است، اما آن‌چه مهم است، گاهی بخشی از قصورهای پزشکی منجر به عوارض شدید و برگشت ناپذیر یا حتی مرگ بیمار می شود. براین اساس انتظار بیمار از پزشک، داشتن دقت و مهارت است که متاسفانه گاهی نبود این دو عامل سبب بروز حوادث و تشدید بیماری افراد و حتی گاهی به فوت بیمار منجر می شود، از چنین اتفاقاتی معمولا به عنوان قصور پزشکی یاد می شود زیرا معمولا ماهیتی عمدی ندارند.

مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سال گذشته ۳۶۶ پرونده در کمیسیون های پزشکی استان بررسی شد که ۱۴۵ مورد از ان ها مربوط به قصور پزشکی بوده اند.

کامروز امینی افزود: این درحالی است که سال گذشته تنها ۷۱ پرونده مربوط به قصور پزشکی بوده و آماره سیر صعودی را نشان می دهد و این افزایش قابل توجه است.

وی تاکید کرد: باید علت یابی شود که چرا پرونده های ما در استان به سمت نارضایتی مراجعان پیش رفته است و آمار شکایات بالا رفته است.

امینی ادامه داد: از سوی دیگر افزایش محکومیت های های این پرونده ها هم رشد بیش از ۱۰۰ درصدی را نشان می دهد به گونه ای که سال۱۴۰۲ برای ۷۰ پرونده پزشکی محکومیت صادر شده است.

مدیرکل پزشکی قانونی کهگیلویه و بویراحمد ابراز کرد: سال ۱۴۰۱ برای ۳۴ پرونده محکومیت صادر شده است که این آمارها قابل تامل است.

امینی عنوان کرد: تخصص گوش، حلق و بینی ۲۱ درصد پرونده ها، زنان و زایمان ۱۷ درصد و دندان پزشکی ۱۰ درصد پرونده ها را به خود اختصاص داده اند.

در کارشناسی پزشکی قانونی برای کشف قصور احتمالی پزشک معالج در کمیسیون های پزشکی قانونی، تشخیص پزشک معالج، اندیکاسیون اقدام درمانی، روش و پلان درمانی و نوع عوارض احتمالی و مدیریت آنهابررسی می شوند.

کارشناس پزشکی قانونی بایستی این را هم در کارشناسی خود بررسی کند که ممکن است خود بیماران نیز در عدم تشخیص صحیح و یا تاخیر در تشخیص پزشک معالج سهیم باشند.

عدم گزارش علایم: برخی بیماران همه علایم شان را با پزشک شان در میان نمی گذارند که به دلیل شرم، یا به دلیل اینکه فکر می کنند این علامت ربطی به مشکل اصلی شان ندارد یا اینکه پزشک شان دقیقا در مورد آن علامت خاص از آنها سوالی نکرده است.

ـ تاخیر در گزارش یک علامت.

ـ عدم گزارش داروهایی که مصرف می کنند.

ـ عدم گزارش مواردی از طب جایگزین که مورد استفاده بیمار است.

ـ عدم تعهد بیمار به مصرف دارو یا انجام اقدامات درمانی به دلایل مختلف مثل مشکلات مالی، تنبلی و …

ـ عدم صداقت بیمار: نشانگان های اختلالات ساختگی، تمایل به دریافت داروهای خاص، تمارض، سوءاستفاده مالی از طریق بیمه، گرفتن مرخصی استعلاجی و …،

ـ ترس از مسایل قانونی: مثلا عدم گزارش مصرف مواد مخدر.

ـ ترس از مسایل اجتماعی: مثلا عدم ذکر عادات خاص و برخی رفتارها.

ـ ترس از سرزنش شدن توسط پزشک مثلا در مورد عدم مصرف داروها.

ـ اعمال فشار از طرف بیمار: تمایل بیماربرای سوق دادن پزشک به سمت درمان های خاص مانند تجویز آنتی بیوتیک، داروهای خواب آور و … در زمانی که پزشک طرح درمانی دیگری را برای بیمار مناسب تر می داند. در این گونه مواقع پزشک بر سر دو راهی درمان صحیح بیمار و راضی نگه داشتن او قرار می گیرد، ـ نخواندن کامل و دقیق برچسب های دارویی و راهنمای مصرف داروها.

انتهای پیام/

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.